Domů » Aktuality » Školní akademie 2011

Školní akademie 2011

11. června 2011 naše škola u příležitosti 100. výroční založení a 870. výročí první zmínky o Tlumačově pořádala slavnostní školní akademii.

Na programu se podílela velká většina našich žáků pod vedením svých pedagogů. Děvčata a chlapci z I. stupně si pro své rodiče i další hosty připravili pásmo veselých básniček, písniček, veršovaných pohádek. Předvedli své získané znalosti z anglického jazyka. Zpestřením bylo i divadelní ztvárnění pověsti o místní části Tlumačova – Skaly. Velmi pěkný dojem z první části akademie podtrhla svým vystoupením v  aerobiku děvčata z DDM Sluníčko se skladbami Alenka v říši divů a Zmrzlináři. Po krátké přestávce už byl program v režii II. stupně.

     Druhá část akademie pokračovala po přestávce sledem čísel, která si připravili pod  dohledem svých učitelů žáci 2. stupně. Začátek obstarala temperamentní zumba. Následovala moderní adaptace klasické Polednice v komediálním hávu v podání žáků 6. třídy. Poté na scénu vběhli roztomilí leopardíci se svým tanečkem, který roztleskal všechny diváky v hledišti. Po anglické písničce následovala voltiž, v níž dívky místního oddílu předvedly své gymnastické umění, nad nímž se přítomným divákům tajil dech. Sedmá třída hledala ve zkrácené verzi populární soutěže svou superstar. Závěr patřil  několika písničkám, které společně se žáky nacvičila a na klávesy doprovodila paní zástupkyně Jirušková. Společně jsme si zazpívali několik písní a rozloučili se s přáním, abychom se všichni  ve zdraví a pohodě sešli zase u příští akademie.

     Ta letošní se vydařila. Díky krásnému počasí, potěšitelnému diváckému zájmu, ale především díky píli a nasazení žáků naší školy, kteří svědomitě předvedli, co všechno dovedou.A ukázali , že toho není zase tak málo.

Prohlédněte si alespoň| několik fotografií, které jsou připomínkou chvil příjemně stráveného odpoledne.

Fotografie v galerii – Školní akademie 2011