Domů » Aktuality » ZŠ Tlumačov ve finále okresního kola Preventan Cupu

ZŠ Tlumačov ve finále okresního kola Preventan Cupu

Letošní ročník Preventa Cupu žáků 4. a 5.r. ve vybíjená přinesl našemu školnímu družstvu úspěch, který si zasloužilo.

Vybíjená je spolu s přehazovanou dnes nejoblíbenější míčovou hrou na I.st.. Stejně je tomu i na naší škole. Žáci, kteří mají základní pohybovou průpravu nakombinovanou s míčovými dovednostmi a smyslem pro kolektivní pojetí hry mohou vytvořit velmi kvalitní tým a bojovat úspěšně s družstvy velkých škol.

    Letos mělo naše školní družstvo velkou šanci bojovat o velmi dobré umístění, protože loni nám postup do okresního kola unikl jen „o vlásek“ a nejen v hodinách Tv jsme se poctivě připravovali.

Družstvo ve složení: Michaela Horková, Monika Řičicová, David Jeřábek, David Pazdziora, Zdeněk Machovský, Honza Hrtús, Martin Němec, Tadeáš Hric, Sebastian Melichar, Adam Bilík – z 5.třídy a Lukáš Havelka Dan Kozumplík ze 4.třídy

vybojovalo   postup do okresního kola z okrsku Otrokovice, kde postupně zvítězilo nad družstvy ZŠ Mánesova Otrokovice, ZŠ Mysločovice, 1.ZŠ Napajedla a 2.ZŠ Napajedla.

    Okresní kola se hrálo 23.dubna v tělocvičně ZŠ Komenského 1 ve Zlíně. Před odjezdem musel nahradit nemocného Davida Pazdzioru Ondra Kajnar. Jinak se sestava nijak nezměnila a všichni měli mimořádnou chuť uspět.

Okresní kolo ve Zlíně se hrálo na dvě skupiny. Skupina B:

Tlumačov : 16.ZŠ Zlín ( 14 : 12 )

Tlumačov : 4.ZŠ Zlín ( 11 : 5 )

   V semifinále jsme narazili na 2. ze skupiny A – ZŠ Fryšták a do finále jsme postoupili až v rámci druhého prodloužení („rychlé vybití“), kdy kapitán Honza Hrtús trošku se štěstí uspěl.

   Ve finále jsme už nestačili na družstvo 5.ZŠ Zlín a prohráli ( 8 : 12 ). Přesto 2.místo v okresním kole je mimořádným úspěchem školy naší velikosti.

   Děkuji všem členům družstva za vynikající výkony v obou kolech a za určitě zasloužený „stříbrný“ pohár za 2.místo.

                                                                                                                           Robert PODLAS trenér družstva