Domů » Aktuality » Kroměříž – školní výlet 1. a 2. ročníku.

Kroměříž – školní výlet 1. a 2. ročníku.

V pátek 7. června se po noční vydatné bouřce vydali nejmladší žáci a žákyně naší školy na svůj společný školní výlet. Cesta nebyla daleká, ale všichni se na ni těšili.

První zastávkou byla prohlídka kroměřížského arcibiskupského zámku a jeho krásných interiérů. Kluci nadšeně prohlíželi zbraně a lovecké trofeje. Děvčata zaujalo vybavení pokojů, křišťálové lustry i výhledy do Podzámecké zahrady. Všichni si společně užili nádheru Sněmovního sálu, kde se děti směly i vyfotit.

Po prohlídce nastal čas na doplnění energie a svačinu. V 11 hodin se děti přesunuly do spodní části zámku do Sala terreny. Zde je již čekala divadelní společnost s pohádkovým představením O čarodějnici Xíxáře. Nechyběla ani princezna, kníže, čert, hodná Anička a drak, co měl rád knedlíky.

Po pohádce již všem notně vyhládlo. Proto se v Podzámecké zahradě děti naobědvaly. Pak si prohlédly krásné zahradnické úpravy a potěšily se s různými i volně žijícími zvířaty v zahradě. Ve 14 hodin se plni zážitků a také unavení vrátily zase zpět do Tlumačova.