Domů » Aktuality » Adaptační pobyt

Adaptační pobyt

Ve dnech 20.-22. října se v Ostrožské Nové Vsi uskutečnil adaptační kurz 6. třídy. Třídu doprovázely paní učitelky Dočkalová a Šimoníková a paní asistentka Sabová. Počasí nám přálo, proto se většina aktivit konala venku. Celé tři dny byly nabity mnoha aktivitami, ve kterých žáci mohli upevnit vzájemné vztahy a ve kterých se mohli poznat i z jiné stránky než ze školní lavice.

První den adaptačního pobytu se nesl v duchu historické soutěže. Úkolem žáků bylo pomocí různých fyzických a vědomostních úkolů napravit historické události, což se všem úspěšně podařilo.

Druhý den dopoledne dorazila za žáky paní psycholožka, která si pro děti nachystala další zábavné aktivity na posílení vztahů v kolektivu. I přes počáteční mrholení, které někteří žáci uvítali jako znamení, že se nikam nejde, se skupina vydala do Uherského Ostrohu, kde byla součástí programu prohlídka zámeckého podzemí. Zámecké podzemí se proměnilo ve fantastickou a magickou zemi a všem zúčastněným se interaktivní prohlídka líbila. Výšlap všechny natolik zmohl, že se po večeři uskutečnila pouze jedná krátká hra. 

Páteční dopoledne jsme věnovali nejen úklidu a balení, ale i několika dalším hrám a aktivitám, které byly zaměřené hlavně na posílení důvěry a spolupráci. Po obědě už skupina vyrazila na vlakové nádraží a i přes dva velice rychlé a uspěchané přestupy všichni v pořádku dorazili do Tlumačova.

Užili jsme si hodně legrace, poznali se navzájem a co je důležité, jak řekla jedna žákyně: „Na adapťáku se holky konečně začaly bavit i s klukama.“ Po společných zážitcích bude pondělní setkání v lavicích jistě mnohem veselejší a otevřenější.

Jak jsme si tento pobyt užili, podívejte se do fotogalerie!

Mgr. Jaroslava Dočkalová

třídní učitelka 6. třídy

Fotografie v galerii – Adaptační pobyt