Domů » Aktuality » Škola v přírodě – Koryčany 2022

Škola v přírodě – Koryčany 2022

V pondělí 25. dubna vyrazili žáci 4. a 5. ročníku na školu v přírodě. Naší cílovou destinací bylo Hipocentrum v Koryčanech.

Náš každodenní program se skládal ze čtyř částí. První částí byl ekologický program, o který se starala paní Lída. Společně s ní jsme se seznamovali s faunou a florou místního ekosystému – nejen teoreticky, ale i prakticky prostřednictvím práce v terénu v zámecké zahradě. Druhou částí byl program kovbojský, kterým nás provázel Freďák, kovboj a ošetřovatel koní, který nás naučil lasovat, vázat speciální uzly a vyrábět náramky z kůže. Dále jsme si vyzkoušeli házet noži a sekyrami na terč a také střílet z luku a z praku. Dokonce jsme se podívali i na Fredovu základnu zvanou Liberta, kde jsme rozdělali oheň a opekli špekáčky. Třetí částí společného programu byly předvečerní aktivity, při kterých jsme poměřili své síly hlavně v oblasti sportu. Čekala nás sportovní olympiáda a soutěže v přehazované. Poslední částí byla večerní zábava v podobě týmové soutěže na motiv hry Máme rádi Česko, diskotéka, klání v deskových hrách a v neposlední řadě také stezka odvahy. Výjimkou v našem stálém programu byl čtvrteční den, kdy jsme se vydali na dlouhou túru na zříceninu Cimburk. Večer jsme se seznámili s pověstmi místního kraje a nakreslili jsme k nim krásné ilustrace.

Všem se nám v Koryčanech moc líbilo, proto velmi děkujeme majitelům Hipocentra za zprostředkování parádní školy v přírodě. Rovněž děkujeme všem sponzorům a SRPDŠ, kteří poskytli buď finanční, nebo materiální příspěvky na odměny do soutěží.

Za kolektiv zúčastněných pedagogů Mgr. T. Jurášková