Domů » Aktuality » Den dětí na 2. stupni

Den dětí na 2. stupni

Letošní Den dětí jsme na naší škole oslavili přesně 1. června formou tří volitelných výletů. Každý si mohl zvolit zaměření dle vlastního výběru.

První variantou oslavy Dne dětí byla sportovní aktivita v podobě cyklovýletu do Kroměříže, které se zúčastnilo 21 žáků 2. stupně. V historickém centru Kroměříže žáky čekala zmrzlinová odměna, poté se vydali zpět do Tlumačova, kde je čekalo exhibiční utkání v odbíjené.

Druhá skupinka navštívila Krajskou galerii ve Zlíně. Zde si za doprovodu odborného průvodce Martina Čady prohlédla výstavu českého krajináře Jana Honsy a o obrazech si s panem Čadou popovídala a analyzovala je. V ateliéru se pak skupinka dozvěděla, co vše dokáží barvy, zachytila tlumačovské panorama a na zdi po sobě zanechala stopu v podobě různých krajinných prvků. V 1. patře se účastníci seznámili se sbírkou zlínské galerie, která zahrnuje takové velikány, jako je Alfons Mucha, Joža Uprka, Jakub Schikanedr a spoustu dalších.

Třetí variantou programu byla filmová projekce ve Zlatém jablku ve Zlíně. Žáci se rozdělili na dvě skupiny – 6. ročník zhlédl film Hledá se gangster, 7.-9. ročník film Gajin svět – To je moje planeta.

Věříme, že si každý našel to své a že se všem jejich program líbil.