Domů » Aktuality » Zdravý týden

Zdravý týden

Týden od 6. do 10. června se nesl ve znamení zdravého životního stylu. Celý týden odstartovala pondělní soutěž s názvem Peče celý Tlumačov, v níž žáci a vyučující soutěžili o nejlepší zdravý pokrm. Recepty byly hodnoceny porotou složenou ze zástupců tříd. Všem, kteří se do soutěže zapojili, patří velké poděkování. Vaše recepty všechny zaujaly svojí nápaditostí a profesionálním zpracováním jako od cukrářů. Na prvním místě se umístila Sára Svobodová ze 3. ročníku, na druhém místě Hana Rulfová ze 6. ročníku a na třetím místě Filip Nevělík opět ze 3. ročníku.

V úterý nás čekala ochutnávka exotického ovoce od firmy Wastex, která dětem v průběhu roku pravidelně dodává ovoce i zeleninu v rámci projektu „Ovoce a zelenina do škol“. Žáky tak čekala zdravá svačinka v podobě exotických melounů, ananasu a granátového jablka.

Ve středu si pro nás paní kuchařky připravily skvělý zdravý těstovinový salát se spoustou zeleniny. Tímto jim za výborný oběd moc děkujeme!

Čtvrteční den vyplnily projektové aktivity zaměřené na správnou životosprávu a oblast výživy. V pátek náš nabitý program přerušilo nevlídné počasí, proto jsme naši plánovanou vycházku do lomu přeložili na další týden.

Další čtvrtek jsme si již objednali krásné tropické počasí. Celý den jsme započali procházkou do lomu, kde nás čekala nejen jeho krásná příroda, ale také ukázka včelína pana Hrubého. Na závěr celého dne jsme si opekli špekáčky na ohni.

Podívejte se do fotogalerie, jak jsme si tyto dny užili.

Mgr. Tereza Jurášková