Domů » Aktuality » Soutěž Mladý chemik – 13. 12.

Soutěž Mladý chemik – 13. 12.

Dne 13. 12. 2022 se tři žáci 9. ročníku naší základní školy zúčastnili 2. kola soutěže Hledáme nejlepšího Mladého chemika ČR.  Soutěž se konala na Střední průmyslové škole v Otrokovicích, kde se sešlo 91 soutěžících ze základních škol. Naši školu reprezentovali žáci Vojtěch Vystrčil z 9. A a Petr Bína a Jan Slovák z 9.B.

Soutěžící si formou písemného testu změřili síly v teoretických vědomostech i v počítání příkladů z chemie. V průběhu samotné soutěže se pedagogický doprovod soutěžících zúčastnil miniexkurze s výkladem po Experimentáriu SPŠ, kterou připravili pedagogové SPŠ Otrokovice jako inspiraci pro možné doplnění výuky fyziky, chemie či dalších předmětů. V Experimentáriu jsou vystaveny nejrůznější exponáty používané žáky této střední školy v praktické výuce (např. fotovoltaický panel, 3D tiskárna, kladkostroj aj.). V závěru setkání bylo vybráno 30 nejúspěšnějších soutěžících, kteří se utkají ve 3. kole soutěže – regionálním finále a předvedou své dovednosti v laboratořích SPŠ Otrokovice. K naší velké radosti se mezi nejúspěšnějšími žáky umístil i žák 9.A – Vojta Vystrčil.

Všem třem našim reprezentantům blahopřejeme k účasti ve 2. kole soutěže a Vojtovi Vystrčilovi budeme i nadále držet palce, ať se mu daří i v regionálním finále.

Mgr. Jana Sabová