Domů » Aktuality » Beseda s Petrem Harazínem

Beseda s Petrem Harazínem

14. 3. 2023
„Alkohol je nebezpečná droga“ tato slova použil ve své přednášce lektor pan Petr Harazín, který o své zkušenosti se závislostí hovořil během dnešního deštivého dne se žáky druhého stupně.

V dětství a dospívání měl k alkoholu spíše negativní vztah až odpor, protože jeho život naplňoval basketbal, kapela a přítelkyně. Přesto v jeho životě došlo k několika náročným situacím, které se staly na cestě tohoto úspěšného hudebníka, skladatele a zpěváka spouštěči závislosti.

Pan Harazín hovořil o své tříměsíční protialkoholní léčbě, kterou zahájil na popud svých přátel a rodiny. Vnímal to jako zradu, od svých nejbližších a měl v plánu, že po skončení léčby se vrátí do zajetých kolejí. Ale již po třech týdnech v léčebně se rozhodl pro radikální změnu životního stylu a abstinenci kvůli sobě i těm, na kterých mu záleží. Nyní jsou to čtyři roky života v abstinenci.

Jeho příběh je o ničivé síle alkoholu a ještě silnějším přátelství a rodinném poutu. Je o uzdravení a obnově,  kterou přináší abstinence. Je o síle ducha vzdorovat sebelítosti a srovnávání se s druhými.