Domů » Aktuality » Škola v přírodě "Hrátky v Roštíně" 9. – 13. 6.

Škola v přírodě "Hrátky v Roštíně" 9. – 13. 6.

Po krásných fotkách od moře zase kousek naší nedaleké přírody. Žáci 3. a 4. ročníku vyjeli za humna do lesnatých Chřibů.

Dva dny bylo úporné vedro, takže zajít a schovat se do stínu chřibských lesů a ještě se polévat a pít čerstvou vodu ze studánky, bylo blahodárné.

Sokolovna, kde jsme byli ubytovaní, byla nově rekonstruovaná. V jídelně se o nás staraly dvě paní kuchařky. O naši spokojenost pak pan majitel a paní servírka, která měla široký sortiment sladkostí a vždy příjemné slovo navíc. Dokonce nám u táboráku vyprávěla místní tajemnou pověst.

Náročnější výšlapy na Kamínku a Bunč zpříjemnilo vyžití na prolézačkách a hřištích a také společné setkání s „osmáky“, kteří přijeli na kolech. Zúčastnili jsme se her, soutěží a úkolů, za které nás čekala spousta odměn a diplomů. Na velkém travnatém i umělém hřišti se konala sportovní klání i „Roštínská olympiáda“. Večerní relax ve vířivce byl moc příjemný. Když nastalo opravdu tropické vedro, schovali jsme se do chladné tělocvičny, a tam se dalo zase sportovat. Blížící se bouřka nám nedovolila uskutečnit stezku odvahy, kde mohli všichni prokázat svou statečnost.