Domů » Aktuality » Výrazné mimoškolní úspěchy Adama Bilíka

Výrazné mimoškolní úspěchy Adama Bilíka

Ve školním prostředí má být snahou žáků usilovat o co nejlepší vzdělávací výsledky v jednotlivých vyučovacích předmětech. Volný čas mimo školu by pak v ideálním případě měl být smysluplně naplněn tím, co má kdo rád, co mu jde, v čem se chce zdokonalovat…

Příkladem tohoto je osmák naší školy, Adam Bilík. Ze školy ho známe jako stále pozitivně naladěného dospívajícího žáka, který je vždy připraven na školní výuku, ve které dosahuje špičkových výkonů. To samé navíc platí v jeho mimoškolní činnosti – v běžeckých závodech.


Adam je běžecký „samorost“, nadšenec, který si k běhání našel cestu a věnuje mu ve svém volném čase značné úsilí. Výrazně na sebe upozornil vítězstvím na školních závodech „Veslařský kopeček“, na kterých ve své kategorii naprosto suverénně zvítězil. Jeho schopnosti neunikly pozornosti vyučujícího školy a atletického trenéra, Jakuba Hřiba.


Během října začala tréninková spolupráce, v rámci které se Adam zúčastnil zatím dvou běžeckých závodů kategorie staršího žactva, 7.11. v Otrokovicích (2,3 km) a 17.11. v Přerově (1,4 km). Adam dokázal oba tyto závody způsobem START – CÍL ovládnout a ukázal tak, že jeho běžecké předpoklady a výkonnost rozhodně nemusí končit „jen“ na krajské úrovni.


Podrobnosti o Adamově závodění (výsledky, fotodokumentace) jsou k dispozici na webových stránkách Atletiky Holešov (www.atletika-holesov.webnode.cz).


Držme Adamovi všichni palce! Je určitě fajn, že se v řadách našich žáků najdou tací, kteří daleko přesahují standardní rámec toho, co dělají 🙂