Domů » Aktuality » Soutěžní den IZS

Soutěžní den IZS

Dne 16. 5. 2017 se 6 žáků VIII. třídy zúčastnilo soutěže integrovaného záchranného systému. Společně jsem si vyzkoušeli, jaké je to zastávat roli záchranářů, hasičů, vojáků, policistů i celníků, a navíc jsme se skvěle pobavili!

    Akce pro nás započala již v 7.30 hod., kdy jsme se spolu s Alenkou Konečnou, Deniskou Dvořákovou, Lukášem Havelkou, Jirkou Kovalčíkem, Honzou Váňou a Tomem Zabadalem vydali do Amfíku Bukovina v Popovicích. 

    Po příjezdu na místo proběhlo slavnostní zahájení a hned poté jsme se pustili do zápalu boje. Postupně jsme si prošli všechna stanoviště, jež spadala pod jednotlivé složky IZS. Házeli jsme granátem, stříleli ze vzduchovky, překonávali lanovou i překážkovou dráhu, oblékali jsme se na čas do vojenské uniformy, rozeznávali jsme falzifikáty značkových výrobků, vyzkoušeli jsme si resuscitaci, obvazování, přenos raněného, prošli jsme také jízdou zručnosti a několika vědomostními testy z oblasti policejní, dopravní, hasičské, armádní i zdravotnické.
    Z devatenácti zúčastněných škol jsme skončili na 9. místě, ovšem toto umístění nevzalo našim tvářím úsměv a pocit radosti, který nám celá akce přinesla. Ze soutěže jsme odjížděli v 16.00 hod. a odváželi jsme si s sebou spoustu nezapomenutelných zážitků i nových zkušeností.

    Všem zúčastněným žákům děkuji za skvělou týmovou práci a odhodlání. Byli jste skvělí!


                                                                                                                                                  Mgr. Tereza Šimoníková