Domů » Aktuality » TRNAVSKÝ VRCH 2017

TRNAVSKÝ VRCH 2017

Jako běh se označuje atletická sportovní disciplína, která se vykonává uvedeným způsobem – cílem je v tomto případě uběhnout určitou vzdálenost v co nejkratším čase. V běhu se závodí i ve volné přírodě, označuje se slovem přespolní běh (cizím slovem kros).

   To je definice disciplíny, ve které žáci naší školy ve středu závodili v Trnavě u Zlína. Jde o závod, který se koná již několik let a účastní se ho nejlepší atleti z řady zlínských škol. I žáci naší školy jezdí poměřovat své výkony s jinými dětmi. 

   Letošního 15. ročníku se účastnilo celkem 17 škol, takže konkurence byla veliká. Soutěžili jsme ve všech čtyřech kategoriích – mladší dívky (6. a 7. ročníky), mladší chlapci, starší dívky (8. a 9. ročníky), starší chlapci. Naši žáci dosáhli velmi pěkných výsledků. V kategorii mladších chlapců si doběhl pro krásné 5. místo Ondřej Kühr (běžel 1 500 m) a v kategorii starších chlapců to byl pak Lukáš Gärtner, který si doběhl pro 9. místo (běžel 3000 m). Terén byl náročný, mezi soupeři  se objevili i triatlonisté, takže všichni naši závodníci zaslouží pochvalu. Ani děvčata si nevedla zle, ta nejlepší skončila na 14. a 15. místě z 32 závodnic. Důležité je připomenout, že o dobré výkony našich reprezentantů se nepostaralo jen jejich sportovní nadání, ale také pravidelná dřina na tréninku ve veslování, kopané, aerobiku nebo pravidelné běhání několikrát týdně.

   Myslím, že by si mohly i další děti tuto „ dřinu“, která  přináší dobré výsledky, pravidelně zařadit do svých denních programů. I když by to ze začátku nebylo snadné, po čase by poznaly, že se zlepšilo nejen jejich zdraví, ale i nálada.

                                                                             Všem závodníkům gratuluji!