Domů » Aktuality » Vánoce ve škole

Vánoce ve škole

Čtvrteční dopoledne 21. prosince jsme si zpestřili vánočně laděnými aktvitami i divadelním představením.

Ve čtvrtek ráno se školou rozezněly vánoční koledy, zavoněly perníčky a vánoční punč, a netradičně společně strávený čas ve škole mohl začít.
     Ve školní jídelně bylo připraveno vše ke zdobení perníčků, ochutnávání punče, přípravě slavnostního vánočního stolu a ve třídách přichystána řada zajímavých aktivit. Vedle těchto tradičních činností však došlo k netradičnímu propojení spolupracujících tříd a to tak, aby každá třída I. stupně naa svého průvodce ve třídě II. stupně. 8. třída se tedy ujala prvňáčků, deváťáci spojili síly s druháky, 3. třída spolupracovala s 6. třídou a čtvrťáci se sedmáky. Pozorný čtenář jistě zaznamenal chybějící článek – 5. třídu. Ta si tentokrát pro nás pro všechny přichystala divadelní představení, a tedy čas prvních dvou vyučovacích hodin využila k posledním přípravám, aby se premiéra před žáky i vyučujícími celé školy zdařila.
     A jak vypadala spolupráce malých a velkých? Každá starší třída připravila pod vedením vyučujících program pro svou mladší třídu a náplň hodin byla velmi pestrá. Od vyrábění nejrůznějších děl s vánoční tematikou,přes vědomostní soutěže, AZ kvízy až po ručně zhotovené velké pexeso, to aby si mohla zahrát celá třída:-). A výsledek?  Byl to hotový koncert a úžasná podívaná. Starší žáci se svých úkolů zhostili s velkou zodpovědností a nadšením a celý čas se skutečně věnovali mladším spolužákům, se kterými vytvořili úžasná díla. Pro mladší děti byl zážitek uvítat ve svých třídách starší spolužáky, které jen tu a tam někde zahlédnou, ale více s nimi nemají příležitost přijít do kontaktu. Pro nás vyučující to byl krásný zážitek vidět děti takto spolupracovat a věřím, že i ony si odnesly mnoho pozitivních momentů ze společně prožitých chvil.
     Divadelní představení pak bylo třešinkou na dortu čtvrtečního dopoledne. Výkony dětí pod vedením paní učitelky Samohýlové byly velmi kvalitní a budeme se těšit na podobné další překvapení, které si pro nás připraví.
     Tímto však projekt „malý – velký“ nekončí. Rádi bychom na tuto výbornou zkušenost navázali i v dalších společných plánech, protože věříme, že se děti od sebe navzájem mohou mnoho naučit a můžeme tak pozitivně ovlivňovat dobré vztahy a zdravé školní klima.
     Na přiložených fotografiích můžete atmosféru čtvrtečního dopoledne posoudit sami.
                                                        Krásné Vánoce všem!