Domů » Aktuality » Den Země

Den Země

Den Země slaví po celém světě milióny lidí. Od roku 1990 se tento den slaví i u nás v České republice. Jak je důležité se starat o naši planetu Zemi, jsme si připomněli v pátek 26. dubna.

Třídní kolektivy napříč celou školou dostaly časový limit dvou vyučovacích hodin na výrobu jednoho až tří modelů z recyklovatelných materiálů. Žáci si z domu přinesli spoustu materiálů – plasty, papír, hliník, staré látky, zkrátka vše, co se dá recyklovat. Se zvoněním se pustili s vervou do práce. Šilo se, stříhalo, plnilo, trhalo, lepilo, skládalo, diskutovalo…. Ale především se bavilo. Vše vyvrcholilo třetí hodinu ve velké tělocvičně, kde každý třídní kolektiv představil své dílo. Odborná porota, která se skládala z paní Ředinové, paní Moukové, paní Kadlčíkové a paní zástupkyně, neměla vůbec lehký úkol.  Modelů se sešlo hned několik a vybrat ten nejlepší bylo velmi obtížné. No posuďte sami, na základě fotografií, že vybrat nejlepší model z I. stupně i II. stupně, bylo velmi těžké. Avšak pro nás pedagogy byli vítězové všichni, neboť jsme měli možnost vidět žáky při práci, která jim šla skvěle od ruky a ukázali, že umí skvěle spolupracovat. Odborná porota se po dlouhé debatě nakonec shodla, že nejlepším modelem za I. stupeň byl model žáků 2. třídy, kteří vyrobili letní dámský model. Na II. stupni pak zvítězil kolektiv 6. třídy s modelem „Paper lady“. Kolektiv 6. třídy následně vyhrál i diváckou cenu za jejich skvělý model s názvem „Iron Kid“.

Po vyhlášení a úklidu tříd jsme se přemístili do různých částí města, abychom uklidili Tlumačov od odpadků, které nezodpovědní lidí vyhazují do přírody. Počasí nám přálo a strávený čas venku nám velmi rychle utekl.

Na závěr bych chtěla moc poděkovat všem třídám za kreativitu při vytváření modelů a za aktivní přístup při uklízení. Děkuji.