Domů » Aktuality » Den Země 22. dubna 2021

Den Země 22. dubna 2021

Datum 22. dubna je již 51 let spojován s oslavami naší planety Země. Tento rok se naše škola zapojí do oslav po celém světě pomocí výzev. Pro žáky, jejich sourozence, rodiče, babičky, dědečky a ostatní příbuzné jsme vytvořili jednoduché čtyři výzvy.

Už dlouhou dobu tráví každý z nás několik hodin denně na počítači, a proto se první dvě výzvy zaměřují na naši elektroniku. Provedeme „jarní digitální úklid“ mobilů, počítačů a tabletů a o víkendu na jednu hodinu vypneme všechny elektronické zařízení, které vyzařují světlo.

U třetího a čtvrtého úkolu se zaměříme na přírodu. Ze školy už víme, že dokážeme vytvořit obrázek pomocí listů, květin, jídla, ale co si takhle vytvořit malířské pomůcky z přírodních materiálů a namalovat obrázek? Vaší fantazii se meze nekladou 😊 Protože je velmi často opomíjen význam a důležitost hmyzu, připravili jsme si pro aktivní účastníky naší výzvy stavařský úkol, a to postavit hmyzí hotel, panelák nebo domeček. Abychom do našeho příbytku přilákali co nejvíce prospěšného hmyzu, který nám pomáhá při opylování plodin v zahradách, ale i proti škůdcům, kteří nám naopak na zahradě škodí. Přílohou plakátku je návod, jak takový příbytek pro hmyz postavit.

Protože se jedná o výzvy a každá správná výzva, pokud je splněna, musí být i zdokumentována a následně propagována. Prosíme všechny aktivní účastníky, ať už se zapojí do všech výzev nebo jen do některých, zdokumentujte vaše počínání a pošlete fotografie, koláže, plakátky, videa na emailovou adresu denzeme@zstlumacov.cz.  Vaší fantazii se meze nekladou.