Domů » Aktuality » ČEPS Cup 2022 – „velký florbal menších florbalistů“

ČEPS Cup 2022 – „velký florbal menších florbalistů“

  Přes významná covidová omezení jsme se s kluky dohodli, že se v tomto školním roce opět zúčastníme velmi zajímavé sportovní akce – turnaje ve velkém florbalu pro žáky 1.stupně. Základ družstva tvořili členové kroužku florbalu, který vedu v rámci DDM Sluníčko Otrokovice – Tlumačov. Klukům po několika letech přípravy florbal jde a hodně jsme také stáli o srovnání s jinými družstvy z našeho okolí.

   Dokonce jsme pro tento rok nabídli pořadatelství, protože jsme dostatečně vybaveni a podobné akce umíme organizovat.

   Jedno z okresních kol tedy proběhlo na půdě naší školy a výsledek i průběh byl opravdu „na jedničku“. Družstvo ve složení: Kamil Bilík, Tomáš Vystrčil, Tom Juráň, Zdeněk Krajča, Tomáš Kotrla, Štěpán Navrátil a Metoděj Nevídal sehrálo výborná utkání a bez porážky postoupilo do krajského kola.

Výsledky okresního kola:

ZŠ Tlumačov : ZŠ Zlín Církevní       (6 : 1)

ZŠ Zlín Dřevnická : ZŠ Tlumačov    (8 : 2)

ZŠ Tlumačov : 1. ZŠ Zlín E.Zátopka (4 : 2)

 Výsledek sice vypadá poměrně jednoznačně, ale hlavně poslední utkání s „hokejisty“ z 1.ZŠ Zlín bylo opravdu těžké.

   Na přípravu na krajské kolo jsme neměli příliš času, družstvo opustil Metoděj Nevídal, takže naše vyhlídky nebyly moc optimistické. Nakonec se ukázalo, že jsou kluci opravdu šikovní a hlavně „v kraji zabojovali“. V sestavě Metoděje nahradil Max Bača, zbytek družstva zůstal stejný, který vybojoval postup.

Výsledky krajského kolaUherský Brod18. února 2022:

ZŠ Tlumačov : ZŠ Lukov       (3 : 3)

ZŠ Uherský Brod : ZŠ Tlumačov      (4 : 1)

ZŠ Tlumačov : „Ostrožané“ (1 : 4)

ZŠ Integra Vsetín : ZŠ Tlumačov     (4 : 1)

   Přestože jsme v krajském kole získali pouze 1 bod, kluci hráli obětavě a žádný zápas „nevypustili“ a celkově skončili na pěkném 8. místě. Nejlepším střelcem družstva byl Tomáš Vystrčil a Kamil Bilík byl dokonce nominován na nejlépe bránícího hráče krajského kola.

   Sečteno a podtrženo. Ve škole vznikla sice malá, ale velmi šikovná skupinka sportovně nadaných žáků, které čekají další a další příležitosti a to nejen ve florbalu.

   Klukům děkuji za výborný výkon a výsledek a přeju jim, ať se jim i nadále při sportování daří!

Mgr. Robert Podlas vedoucí družstva