Domů » Aktuality » Adaptační pobyt 6.A a 6.B aneb Cestujeme časem

Adaptační pobyt 6.A a 6.B aneb Cestujeme časem

Náš společný adapťák se uskutečnil v penzionu Slovácký dvůr v Ostrožské Nové Vsi v datu 18. – 20. 10., i když přesné určení času Je zde opravdu relativní. My jsme jím totiž cestovali. 🙂

Žáci si v dobrodružných aktivitách vyzkoušeli, jak je těžké napravit historické události, které dnes již bereme jako samozřejmost. Např. nechali vymřít dinosaury, zahráli si na lovce mamutů, rozšifrovali Caesarův dopis, stavěli sochy na Karlově mostě, prošli indiánským rituálem přátelství aj. Přes válečné konflikty a překonání „železné opony“ se dostali až k pandemické situaci, kterou společně hravě vyřešili a dostali se zpět do současnosti.

Kromě bojovky jsme si užili spoustu legrace také při dalších stmelovacích aktivitách, vyšli jsme si na procházku do nedalekého Uherského Ostrohu, kde jsme navštívili podzemní expozici zámku a naopak jsme se ocitli v budoucnosti na planetě jednorožců.

Děkuji všem žákům za vzorné chování a zapojení se do všech aktivit. Paní učitelce Juráškové a paní psycholožce Novosadové za velkou podporu. Někdy jsme museli všichni maličko vystoupit ze své komfortní zóny, ale věřím, že to našim třídním kolektivům velmi prospělo.

Vstříc příjemně prožitým čtyřem letům!

Mgr. Tereza Šimoníková


Odkaz na krátký video sestřih: https://www.youtube.com/watch?v=in0D1WrnF0g