Domů » Aktuality » Soutěž „Mladý ekonom“

Soutěž „Mladý ekonom“

24. listopadu 2023 se na Obchodní akademii Tomáše Bati ve Zlíně uskutečnila soutěž „Mladý ekonom“. Naši školu na této akci reprezentovaly dva týmy: „Milionářky“ – ve složení Klára Palková, Tereza Niedermertlová a Petr Veselý z 9. třídy a druhý tým s názvem „Na Tlumačov dobrý“ – Maxim Navrátil, Štěpán Prokop z 9. třídy a Aleš Válek z 8. třídy.

Soutěž byla rozdělená do dvou částí. V teoretické části si žáci formou testu prověřili znalosti z oblasti financí, bankovnictví a rodinného rozpočtu a v části praktické šlo kromě jiného i o řešení praktických úkolů souvisejících s ekonomií a finanční gramotností. V přestávce si mohly hostující týmy i se svými pedagogickými doprovody prohlédnout prostory střední školy. Je nutno dodat, že celé toto přátelské soupeření připravili žáci obchodní akademie pod vedením vybraných učitelů v rámci svého projektového týdne.

Soutěže se zúčastnilo celkem 19 tříčlenných týmů z různých základních škol zlínského kraje. Naše týmy obsadili 15. (tým „Na Tlumačov dobrý“) a 18. místo (tým „Milionářky“) v celkovém pořadí.

I když se naši reprezentanti neumístili na medailových pozicích, odvezli si ze soutěže drobné dárky a zkušenosti do dalších možných soutěží.

                                                                            Jana Sabová