Domů » Aktuality » "Vánoční desetiboj" – nová soutěž na naší škole.

"Vánoční desetiboj" – nová soutěž na naší škole.

V předvánočním čase jsme pro naše žáky z II.st. připravili zajímavou sportovní akci, která proběhla v předvánočním týdnu v tělocvičně školy.

„Vánoční desetiboj“

  Před odchodem na vánoční prázdniny jsme pro žáky II. stupně uspořádali již tradičně sportovní akci, tentokrát novou a nevyzkoušenou. Pro letošní rok jsme zvolili halový desetiboj. Přihlášení žáci byli rozlosováni do pěti družstev po pěti členech a v deseti disciplínách získávali pro své týmy cenné body.
   V pondělním prvním soutěžním dnu absolvovali soutěžící prvních pět disciplín – šplh, skok do dálky z místa, sprint, driblink a sedy lehy. Ve čtvrtek pak mělo proběhnout zbylých pět disciplín (hod šipkami, střelba na koš, vytrvalostní běh, hod medicinbalem a finální společná disciplína – živé sochy) za silné podpory diváků z řad žáků, kteří se do přímého boje o nejlepší desetibojaře nezapojili. Vzhledem k událostem, které se v naší zemi seběhly tak náhle a nečekaně – úmrtí prezidenta Václava Havla a následné vyhlášení třídenního státního smutku, jsme se rozhodli poslední disciplíny uskutečnit tak, jak bylo naplánováno, ale bez divácké kulisy.
   Všichni „desetibojaři“ se ve čtvrtek ráno pustili opět do boje. Šlo jim to skvěle a pro nás učitele – rozhodčí byla radost sledovat, jak se všichni členové jednotlivých týmů snaží, aby dosáhli co nejlepších výsledků.     

   Nejvíce se dařilo družstvu číslo 5 ve složení Petr Beňo, Petr Blahuš, Katka Mokrá, Zdeňka Kadlčíková a Petra Mrláková. Společně nasbírali 40,5 bodů, což je s velkou převahou zařadilo na první místo. Gratulujeme!

Všem účastníkům soutěže děkujeme za odvahu a odhodlanost s jakou do boje šli a za týmovou soudržnost, která se v průběhu soupeření 100% projevila.

 

                                                   Učitelé Tv školy.