Domů » Aktuality » Den dětí potřetí

Den dětí potřetí

I třetí skupina zažila zajímavý den při oslavě MDD. Padesátsedm kilometrů jsme sice neušlapali, památkám jsme se také vyhnuli obloukem, ale návštěva ZOO Svatý Kopeček u Olomouce byla taky příjemná a přínosná.

„Zoologická“ skupina musela ráno ze všch skupin nejdříve vstávat a stepovat na vlakovém nádraží. Všech 21 účastníků včas dorazilo a nalodilo se na osobák do Olomouce s přestupem v Přerově. V Olomouci si někteří poprvé v životě sáhli na tramvaj a frčeli jsme (i přes naše pohodové chování s velkou nelibostí některých spolucestujících) autobusem 11 na Svatý Kopeček. Na dobré náladě nám poznámky o jiných autobusech pro skupiny neubraly a rychlým pochodem jsme se dostali přímo do ZOO.

Každý den zde probíhají po půl hodinách komentovaná krmení vybraných zvířat. Nadšeni jsme byli hlavně z krmení „fešáků“ velbloudů a párečku medvědů malajských. Nikola Hýbnerová pro Vás zdokumentovala mnohá zvířata, fotografie naleznete ve fotogalerii. Podařilo se nám zahlédnout i dvě malá lvíčata, někteří naši žáci však ve lvici vzbudili takový respekt, že je radši odtáhla z dohledu:) Největší úspěch však u většiny našich zoologů měl výběh s kozami a kůzlaty. Při jejich krmení nebylo opravdu nouze o zábavu.

Před jednou hodinou jsme se ale již museli vydat na zpáteční cestu a opět vyzkoušet bezbariérovost MHD Olomouce a vlaků Českých drah. Vše proběhlo bez zádrhelů a po třetí hodině jsme již byli opět v Tlumačově. Někteří si domů jako suvenýr přivezli i závan vůně od kůzlat:) Těšíme se na příště.

Fotografie v galerii – Den dětí – ZOO Svatý Kopeček