Domů » Aktuality » Den dětí a Bunč

Den dětí a Bunč

To byla nejvyšší meta 3 holek a 12 kluků z 6., 7. a 9. ročníku, kteří si jako variantu oslavy MDD ve středu 6. 6. 2012 vybrali výlet fyzicky nejnáročnější.

Ranním vlakem jsme převezli kola do Starého Města u Uherského Hradiště a odtud začalo naše (jak se později ukázalo) přibližně 57kilometrové putování na kole.

 První zastávkou bylo poutní místo Velehrad. Odtud jsme  po vydatném občerstvení pokračovali přes Salaš „pozvolným“ asi osmikilometrovým stoupáním příjemnou lesní cyklostezkou až do místa pro nás toho dne s nejvyšší nadmořskou výškou (479 m n.m.), a to na Bunč – známé turistické středisko pohoří Chřibů. Ani práce lesních dělníků nás neodradila a byť s mokrými zády, přece jen jsme všichni dosáhli cíle.

                Volnou hodinku si někteří zpříjemnili objednávkou smažáku, jiní aktivním využitím atrakcí místního dětského hřiště. Po načerpání sil nás měla čekat další cesta přes Kostelany, Novou Dědinu a Kvasice zpět do Tlumačova. Jelikož se většině pobyt na kolech velice líbil, odhlasovali jsme změnu trasy a dále pokračovali přes Kudlovice, Babice  na další občerstvovací místo, spytihněvskou Rejdu a odtud kolem Baťova kanálu přes Otrokovice až domů. Tato změna znamenala pro všechny našlapat oproti původnímu plánu o 20 kilometrů navíc. 

Nevím, z jakých zdrojů tato parta děcek čerpala energii, ale toho dne celkem jednotně          „šlapali jako draci“. Sešla se bezva skupina , která prokázala, že ujet na kole několik desítek kilometrů  není nemožné. Přálo nám počasí, kola jela a nikomu se nic nestalo – lepší oslavu Dne dětí jsme si ani nemohli přát.                                                                            Mgr. Robert Podlas,  Mgr. Leona Jirušková