Domů » Aktuality » Dětská policie

Dětská policie

Ve středu 24. října proběhla ve spolupráci s Dopravně-správním odborem v Otrokovicích akce s názvem „Dětská policie“. Dvě tříčlenné skupinky žáků ze 4. ročníku pod dohledem městských a dopravních policistů z Otrokovic kontrolovaly na výpadovce z Tlumačova projíždějící vozidla.

Nejprve žáci absolvovali teoretický rychlokurz ( jak zkontrolovat platnost technické prohlídky, jak poznat sjetý vzorek pneumatiky, co je součástí povinné výbavy apod.) a pak následovala praktická silniční kontrola. Ti řidiči, kteří prošli kontrolou bez chybičky, dostali od žáků několik praktických motoristických dárečků. Ti, u nichž kontrola nedopadla nejlépe, si kromě blokové pokuty odváželi červeného medvídka jako varování, že je třeba něco zlepšit. Žáci měli možnost prohlédnout si i  policejní auto, v němž se ukrývá radar měřící rychlost.

 Akce se žákům určitě líbila a bezesporu rozšířila jejich znalosti ze silničního provozu.(Jsem přesvědčena, že tato šestice po příchodu domů na automobilech svých rodičů kontrolovala výšku vzorku pneumatik i nálepku na zadní SPZ)

                                                                                                                                  Mgr. Leona Jirušková