Opožděné haloweenské vaření ve školní jídelně
Byť je Haloween svátek slavící se poslední říjnový den v anglicky mluvících zemích, vzrůstá jeho obliba i u mnoha dětí v naší zemi. Jeho hlavním symbolem je vydlabaná svítící dýně.
Tento motiv sice se zpožděním dvaadvaceti dnů ovládl i výdejové okénko v naší školní jídelně. Za ním paní kuchařky již od časného rána pod vedením pozvaného hosta – šéfkuchaře Zbyňka Diatky, zástupce společnosti PODRAVKA-LAGRIS, a.s. z Dolní Lhoty u Luhačovic připravovaly ze surovin vyráběných v této firmě haloweenské menu: Tvořilo je:
· Polévka krémová dýňová s osmaženou houskou
· Ajvarová omáčka s kuřecím masem, celozrnný knedlík
· Vanilkové muffiny s cizrnou, modrá cola
· Zdravá tečka – kusově balená žvýkačka
Snaha paní kuchařek a pana šéfkuchaře se vyplatila. Celé do oranžova laděné menu, splňující požadavky na zdravé stravování, možná rozšíří nabídku jídel v naší školní jídelně, neboť bylo žáky kladně přijato. Svědčily o tom prázdné talíře či „nášupy“ vděčných strávníků.
Paní kuchařky, děkujeme.