Domů » Aktuality » Den Země

Den Země

Přečtěte si, jak se naše škola úspěšně připojila k mezinárodnímu Dni Země.

Den Země si naše škola aktivně připomněla v úterý 23. 4. Při ranním nástupu byly ohodnoceny a vybrány nejnápaditější ekovlajky s motivem odevzdání a znovuvyužití elektrozařízení. Mezi vlajkami, které nyní zdobí atrium školy, byla do soutěže Recyklohraní zvolena za 1. stupeň vlajka 4. třídy a za starší žáky vlajka třídy sedmé.

Hlavní náplní dne však byl sběr, odnos a zajištění recyklace občany připravených tříděných odpadů. Žáci do školy přinesli pytle s plasty, vysloužilé elektro, vybité baterie apod. Na nádvoří školy jsme si vyzkoušeli, jaké to je být třídičem a drtičem PET flašek. Zaměstnanci obce pak zajistili odvoz a správnou recyklaci větších kusů elektra, za tuto spolupráci děkujeme. Díky patří i všem obyvatelům, kteří si našli čas a vytřídili pro nás a taky pro celou planetu své odpadky.

U hřiště školy na nás pak čekala výuková prezentace záchranné stanice Seiferos, při které jsme zjistili spoustu zajímavých informací o sovách a dravcích. Někteří šťastlivci, tzv. oběti, si vyzkoušeli, jaké to je trénovat a pracovat s dravci na vlastní kůži. Celkově se žákům den strávený jinak než v lavicích líbil a jsme rádi, že většina z nich se zapojila velmi aktivně.

Fotografie v galerii – Den Země 2013