Domů » Aktuality » Týden zdraví

Týden zdraví

Jedenáctý týden školního roku 2013/2014 věnujeme zdravému životnímu stylu. V návaznosti na Školní vzdělávací program Škola zdravého životního stylu bude vyučování od 11. 11. do 15. 11. probíhat v pozměněném režimu. Zasoutěžíme si, naučíme se praktické dovednosti a navíc si zdravě zamlsáme 🙂

Již dopředu vyzýváme rodiny našich žáků k přípravě zdravého pečiva. V pondělí 11. 11. proběhne soutěž o nejchutnější zdravé pečivo s receptem, které bude hodnotit odborná porota složená ze zástupců všech tříd. Do soutěže svůj výrobek přihlaste do pátku tohoto týdne a přes víkend pečte různé zdravé laskominy!!!

Pro některé třídy úterní, pro další třídy středeční přednáška s praktickými ukázkami představí všem žákům moderní způsob poskytování první pomoci. Kurz ve třídách povedou lektoři Českého červeného kříže.

Mimořádné události, nebezpečí ohrožení zdraví a života člověka si ve výuce připomeneme během čtvrtečního vyučování. Část dne strávíme na zdravotní vycházce, I. stupeň s návratem do konce 5. vyučovací hodiny, II. stupeň po 6. vyučovací hodině.

Týden zdraví zakončíme velkým rautem, který představí žákům zdravé varianty svačinek nejen do školy. Ochutnávku vystřídá praktická výuka správného způsobu dodržování zubní hygieny – Zdravé zuby. Nezapomeňte si tentokrát přibalit do školního batohu i zubní kartáček a pastu