Domů » Aktuality » Okrskové kolo recitační soutěže na 2. stupni

Okrskové kolo recitační soutěže na 2. stupni

V úterý 7. 3. proběhlo na naší škole okrskové kolo Celostátní soutěže mladých recitátorů a druhý stupeň se může pyšnit hned dvěma postupujícími do okresního kola!

   V souboji recitátorů III. a IV. kategorie se utkalo celkem 21 žáků z 6 základních škol. Svou návštěvou nás poctili žáci z obou otrokovických i napajedelských ZŠ, žáci ZŠ Halenkovice a naši školu reprezentovali 4 žáci, kteří postoupili ze školního kola soutěže: Danielka Vejmělková, Jolča Kozumplíková, Míša Horková a Tonda Čevela.
   Mezi soutěžními texty se objevila jak poezie, tak také próza z české i světové literatury a je třeba zmínit, že porota složená z vyučujících ČJ všech zastoupených škol, měla opravdu z čeho vybírat. V průběhu odpoledne jsme si vyslechli úryvky z knih J. Žáčka, J. Nerudy, M. Macourka, J. Žáka, Ch. Paoloniho, L. N. Petracové aj., přičemž „zelenou“ měly tentokrát texty prozaické.
   Konečný verdikt poroty poslal do okresního kola, které se uskuteční 21. 3., celkem 4 žáky. Na prvním místě se umístily v obou kategoriích žákyně 2. ZŠ v Napajedlích a obě druhá místa obsadily naše žákyně – Jolča Kozumplíková (7. ročník) a Míša Horková (9. ročník).
   Gratulujeme vítězkám a přejeme mnoho úspěchů v okresním kole soutěže! Všem zúčastněným děkujeme. Máme radost, že jsme se sešli v tak hojném počtu a těší nás, že si i v dnešní době moderních technologií najdete čas na knihu!

                                                                                                                                                  

                                                                                                                                                         Mgr. Tereza Šimoníková