Domů » Aktuality » Kurz základního lyžování aneb Zima a sníh k sobě prostě patří

Kurz základního lyžování aneb Zima a sníh k sobě prostě patří

Letošní zima neobdařila náš kraj tradiční sněhovou nadílkou, a proto jsme se ji vydali hledat do Jeseníků. S sebou jsme přibalili také lyže a užili jsme si pořádnou porci zábavy.

    Dne 12. 1. 2020 se žáci 7. a 8. ročníku spolu s instruktory lyžování Mgr. Podlasem, Mgr. Urbánkovou a Mgr. Šimoníkovou vydali vlakem do horské vesničky Ostružná v Jeseníkách.

    Po příjezdu na místo jsme se ubytovali v penzionu Jeřabina a pokračovali jsme procházkou do vedlejší obce Ramzová. Vzhledem ke kluzkému povrchu silnic i cest jsme do cílového místa spíše přibruslili než přišli, ovšem o zábavu zde nebyla nouze.

    Ještě před večeří nás čekal bojový úkol – vyzkoušeli jsme si, jak se správně nazouvá a zapíná lyžařská obuv a ukázali jsme si správný lyžařský postoj.

   Druhého dne po snídani jsme se rozdělili do tří družstev smíšených dovedností a pustili jsme se do základního výcviku. Zvláště bych chtěla ocenit ochotu žáků, jež již lyžovat uměli, a chtěli pomoci těm začínajícím. Po ranní rozcvičce následoval oběd, odpolední klid, odpolední část výcviku, večeře, večerní program vyplněný přednáškou o lyžařské výzbroji a výstroji a poté večerka.

   V dalších dnech proběhla změna ve složení družstev, kam byli žáci rozřazeni dle úrovně lyžování. Instruktoři se poté střídali mezi všemi družstvy. Velkou oporou nám byl dětský park v areálu JONAS PARK, který umožnil hladký průběh výuky začátečníků či mírně pokročilých a zároveň také pěkně upravený velký svah, kde si přišli na své pokročilí.

    Tradiční harmonogram dne byl narušen pouze ve středu, kdy jsme dodrželi odpočinkové odpoledne. Toto jsme vyplnili výletem do nedalekého města Jeseník a návštěvou bowlingu. Obě aktivity představovaly malé zpestření sportovně laděného kurzu.

    Čtvrteční den zakončil náš výcvikový program a po preventivním herním večeru došlo k vyhlašování dílčích úspěchů:

        Diplom za nejlepšího lyžaře kurzu si odnesli Radek Dvořák (7. ročník) a Jáchym Hric (7. ročník)

        Nejlepšími lyžařkami kurzu se staly Michaela Kelová (7. ročník) a Bára Janošíková (8. ročník)

        Mezi lyžaři začátečníky byli nejúspěšnějšími Jakub Podroužek (7. ročník) a Čestmír Palčík (8. ročník)

        A ocenění za nejlepší lyžařky začátečnice převzaly žačky Marie Smékalová (7. ročník) a Ludmila Blahušová (8. ročník)

    Výše zmíněným žákům znova gratuluji a všem zúčastněným žákům i kolegům děkuji za příjemné strávený týden plný radosti a pohody.

     Níže přikládám video. 🙂


https://www.youtube.com/watch?v=GFT0TmlgtlI

                                                                                                           Mgr. Tereza Šimoníková