Domů » Aktuality » Říjen plný aktivit

Říjen plný aktivit

Měsíc říjen je skoro za námi a jelikož byl bohatý na školní aktivity, dovolte nám ohlédnout se za tímto nabitým měsícem.

Nejdříve naši školu navštívila společnost Seiferos se svou přehlídkou dravců a sov. Akce se konala za slunečného počasí na fotbalovém hřišti, kde si mohli žáci prohlédnout dravce od těch nejmenších až po největší orly a supy. Vyslechli jsme si plno zajímavých informací o výskytu, způsobu života a lovu těchto ptáků. Ze všeho nejzajímavější byly ukázky letu a lovu kořisti. Nejpozornější žáci byli za správné odpovědi na otázky vybráni jako dobrovolníci, kterým dravci přistávali na ruku. Tato akce byla velmi zdařilá a my doufáme, že se bude zase brzy opakovat.


Další říjnovou aktivitou pro žáky na prvním stupni byly keramické dílny pořádané DDM Sluníčko. Děti v rámci keramické „hodinky“ připravily krásné sovičky, které budou jistě skvělou vánoční ozdobou. Tímto velmi děkujeme paním učitelkám ze Sluníčka za trpělivé vedení práce žáků.

Úterý před podzimními prázdninami se neslo v duchu Halloweenu. Třídy prvního stupně se proměnily v rej strašidel, duchů, kostlivců, čarodějů a čarodějnic. Žáci se v předmětech zabývali strašidelným čtením, psaním a počítáním, zahráli si zábavné hry a vyrobily halloweenskou výzdobu.

Všechny říjnové akce se shledaly s úspěchem a my doufáme, že i následující podzimní a zimní měsíce budou plné podobně zajímavých aktivit! 

Fotografie v galerii – Říjen plný aktivit