Domů » Aktuality » Projekt Rubikon na naší škole

Projekt Rubikon na naší škole

Rubikon je interaktivní vzdělávací program a soutěž pro rozvoj právního vědomí žáků a jejich kompetence k zodpovědnému rozhodování. Upozorňuje žáky na rizika sázení nezletilých a zabraňuje jejich přístupu k sázkovým aktivitám.

V úterý 1. března 2011 proběhlo v tělocvičně školní kolo projektu Rubikon. Do soutěže se zapojil celý druhý stupeň. Každá třída nominovala 5 svých zástupců, ostatní se přidali do skupiny fanoušků, kteří povzbuzovali své zástupce ve školním kole. Všechny soutěžní týmy si vylosovaly své barvy a tak při pohledu do publika bylo poznat, kdo komu fandí.

Soutěž se skládala z pěti různorodých kol. Soutěžící odpovídali na otázky, prezentovali své názory či stavěli na čas stavby s krabic. Na průběh soutěže dohlížela porota, jejímž členem byl i Ing. Antonín Jonášek, starosta obce Tlumačov. Do okrskového kola postoupilo družstvo 8. ročníku. V dalším soutěžení jim držíme palce. O příjemné zpestření během soutěže se postarali svěřenci Hanky Hlobilové se svým aerobikovým vystoupením.

 Na závěr bych chtěl poděkovat všem, kteří pomohli s přípravou a realizací projektu.

Fotografie v galerii – Rubikon – školní kolo