Domů » Aktuality » Sportování nás baví, hlavně když se daří

Sportování nás baví, hlavně když se daří

V letošním roce se nám sportovně a herně stále daří. Dalším významnějším úspěchem našeho školního družstva bylo vystoupení na okrskovém kole soutěže v sálové kopané.

Družstvo starších žáků ve složení (Patrik Mouka, Honza Holub, Radek Šimoník, Lukáš Grmela, Dominik a Denis Hoďovi, Marek Kél, Tomáš Filák, Dan Nehoda, Pavel Kašpar a Dominik Kalandra) sehrálo těžký okrsek ve sportovní hale 2.ZŠ Napajedla ve čtvrtek 24. února.
Hrací systém „každý s každým“ klukům vyhovuje. Navíc jsme letos měli při losování štěstí a sehráli „klíčové“ utkání s pořádající 2.ZŠ Napajedla hned v úvodu.

Turnaj probíhal v příznivém duchu velkého sportovního nasazení :

Tlumačov  : 2. ZŠ Napajedla         1 : 0
Tlumačov  : ZŠ Mánesova Otrokovice  1 : 4
Tlumačov  : ZŠ Velký Ořechov    4 : 1
Tlumačov  : ZŠ Halenkovice     2 : 0

Celkově jsme se umístili na 2. postupovém místě, což nám zajišťovalo účast v okresním kole v Luhačovicích. 

Okresní kolo se hrálo o týden později 3.března v městské sportovní hale. Bohužel nám během týdne ze sestavy vypadli dva klíčoví hráči Honza H. a Patrik M., které taktickým vedením utkání nahradil jejich fotbalový trenér pan I.Grmela. Jeho účast na turnaji byla velmi přínosná, protože dokáže kluky namotivovat a hlavně stanovit taktické pokyny pro hru. Bohužel ani toto však tentokrát nestačilo. Už vstup do turnaje ukazoval, že proti nám budou hrát kompaktní a sehraná družstva.

Tlumačov  : 5. ZŠ Zlín              0 : 11
Tlumačov  : ZŠ Mánesova Otrokovice  1 : 4
Tlumačov  : ZŠ Luhačovice     0 : 6
Tlumačov  : 1. ZŠ Zlín      0 : 4

Přes naši snahu se nám nepodařilo zvítězit ani v jediném utkání a skončili jsme na 5.místě. Do krajského kola postoupilo družstvo 5.ZŠ Zlín, které předvádělo v celém turnaji pohlednou a efektivní sálovou kopanou.
Přesto klukům a jejich trenérovi děkuji a přeji jim, aby na neúspěch rychle zapomněli, protože už samotný postup do Luhačovic byl velkým úspěchem.
Ukázalo se, že nejlepší cestou, jak uspět je velmi těsně spolupracovat.  Něco zvládne škola a zbytek sportovní oddíl, který pracuje na zlepšování a rozvoji dovedností.