Domů » Aktuality » Školní kolo recitační soutěže

Školní kolo recitační soutěže

Poslední únorové odpoledne bylo na obou stupních věnováno recitační soutěži. Na 1. stupni se k zápolení v mluveném projevu přihlásilo 13 žáků. Soutěž probíhala v příjemné, pohodové atmosféře. Přesto na některých bylo vidět, že jim na postupu do dalšího kola opravdu záleží.

Soutěžící kategorie 4. a 5. ročník: Natálka Janálová, Terezka Jonášková, Liduška Blahušová, Jáchym Hric, Česťa Palčík a Simon Melichar.

Tito žáci představili básně Miloše Kratochvíla, Jar. Seiferta a Jiřího Žáčka. První místo s básní S. Michalkova „Výlet“ vyhrála Lidka Blahušová. Druhým umístěným a postupujícím se stal Simon Melichar. Přednesl báseň „Tři mušketýři“. Na třetím místě se umístil s básničkou „Zlatá rybka“ Čestmír Palčík.

Kategorie 2. a 3. ročník: Anička Jarošová, Terezka Niedermertlová, Justýnka Kutňáková, Verunka Moravová, Lenička Nováková, Terezka Hejdová a Štěpán Prokop.

Na první místo porota nominovala báseň „Výstava koček“ v podání Terezy Hejdové, druhé místo získala Justýna Kutňáková za básničku „Malá zmoklá slepice“. Obě děvčata postupují do okrskového kola. Na třetím místě se umístila Anna Jarošová s básní „Levandule“.

Blahopřejeme vítězům! Všem soutěžícím musíme vyslovit uznání za snahu, přípravu a příjemné vystupování. Doufáme, že budou v recitaci pokračovat i v dalších letech. Každý rok vidíme na dětech posun, větší výrazovost a méně trémy.

V úterý 7. března se sjedou do naší školy konkurenti z jiných škol. Našim žákům tedy v okrskovém kole: „Zlom vaz!“