Domů » Aktuality » Sportovní soutěž všestrannosti žáků ZŠ Hulínského regionu.

Sportovní soutěž všestrannosti žáků ZŠ Hulínského regionu.

V září jsme zahájili sportovní sezónu školy účastí v soutěži pořádané ZŠ Hulín za podpory TOS Hulín.

   27.září tohoto roku jsme se zúčastnili velmi zajímavé a atraktivní sportovní soutěže družstev, kterou pořádala ZŠ Hulín na svých sportovištích.

      Jednalo se o soutěž 15členných smíšených družstev,ve kterých soutěžilo 10 chlapců a 5 dívek II.st.naší školy. Družstvo ve složení: Tereza Podroužková, Tereza Křikavová, Renata Vodicová, Tereza Vyoralová, Nikola Hýbnerová, Michal a Martin Michalíkovi, Dominik Kalandra, Pavel Hlaváč, Dan Machovský, Martin Jelínek, Dominik Košina, Petr Blahuš a Vojta Buček vedl jako kapitán – Petr Beňo z IX.tř.školy.

    Soutěž byla atraktivní vzhledem s systému bodování, kdy všichni členové družstva absolvovali všechny disciplíny a jejich výkony a časy se sčítaly a porovnávaly s výkony ostatních družstev  ( ZŠ Hulín, ZŠ Litenčice, ZŠ Kostelec u Holešova ).Za vítězství v dané disciplíně byly 4 body a za čtvrté místo bod 1.

Výsledky našeho družstva v jednotlivých disciplínách:
běh na 60m – 4.místo, skok do dálky – 4.místo, běh na 400m – 3.místo, hod šipkou na terč – 2.místo, jízda na veslařském trenažéru – 3.místo, střelba na koš – 3. místo, šplh na šplhadle – 3.místo, lehy – sedy – 2.místo, hod plným míčem – 3.místo.

   Během uvedených disciplín jsme se postupně stále pohybovali mezi 2. až 4.místem a s velkou nadějí jsme se těšili na závěrečné miniturnaje ve florbalu chlapců a v přehazované dívek. Bohužel kolektivní hry nám nevyšly a získali jsme v nich pouhé 2 body, které nás posunuly na konečnou 4. příčku.

Celkové pořadí družstev:
1.místo  ZŠ Hulín  39 bodů
2.místo  ZŠ Kostelec  26 bodů
3.místo  ZŠ Litenčice  25 bodů
4.místo  ZŠ Tlumačov  20 bodů

   Škoda, že nám nevyšly hry, protože některé individuální výkony byly absolutně nejlepší (např. D.Košina ve šplhu, V.Buček na 400m a dal.). Přesto všem členům družstva děkuji za snahu o maximální výkony a chuť si zazávodit.

   Ukazuje se, že pokud se i v budoucnu budeme chtít účastnit podobných regionálních soutěží, musíme důsledně naplňovat ŠVP v části učiva TV a pracovat i s nepopulárními pohybovými aktivitami jako jsou běhy, šplh a silové disciplíny.


              Soutěžícím přeji hodně chuti do dalších soutěží!    Robert Podlas učitel Tv